معاونت فرهنگی و اجتماعی
رسانه دانشجویی دات

معرفی کتاب به مناسبت روز خانواده

منم یه مادرم

روایتی از سبک تربیتی والدین شهدا به دبیری : مریم حلاج چاپ اول: 1401 نشر: راه یار کاری از : دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و خانه هم بازی
دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و خانه هم‌بازی مادر شهیدان مصطفی احمدی روشن، محمد مسرور و محمد حسین حدادیان تربیت آن هم نه به شیوه نظری بلکه در تجربیات زیسته مادرانی که انتهای عاقبت بخیری فرزندانشان را دیده‌اند شکل دیگری است که می‌تواند اعتماد را برای تکرار آن در یک زندگی دیگر جلب کند. سبک زندگی متفاوت در سال‌های گوناگون در خانواده‌های متفاوت به تبع نتایج متفاوتی خواهد داشت و اینکه هیچ کسی اطمینان از آینده به شما نمی‌دهد اما دلگرم می‌کند که عاقبت بخیری دراین عمل است. ساختن یک زندگی در گرو این است که هر لحظه خود را در آزمایش های گوناگون در حال رشد ببینی. در این کتاب روایت زیسته مادران سه شهید با سوالات خوب و روایت اول شخص مادرانه از خاطراتی است که به دنبال نشانه ای هستند که بگویند به خاطر آن شهادت نصیبش شده است. شهادت اتفاقی نیست که فرایند است و این را میتوان در سبک زندگی شهدا دید که بارها رهبری تاکید کرده اند زندگی نامه شهدا را مطالعه کنید و دلیل این همه تاکید یکی از مواردش این میتواند باشد که زندگی را در سیر زمانی آن ببینیم کودکی و نوجوانی و ... در نقش پدر و مادر ها. در این کتاب روایت‌ها را به خوبی از سخت گیری‌های مادرانه و پدرانه می‌بینیم تا شیوه تنبیه و تشویق فرزندان تا بازی‌هایی که کودکان با هم انجام می‌دهند از حساسیت‌های مادرانه تا نقش پدر در شکل‌گیری شخصیت فرزندان که جدا از دیگر فرزندان نیست اما خاص برای انها مورد توجه است همه انگشتان یک دست هستند. قسمت‌های مختلف کتاب را با ماژیک برای خودم علامت‌گذاری کردم از عاطفه مادری تا حساسیت‌های پدری و تجربه هایی که می‌تواند عادت روزانه زندگی و الگوی برای ساختن زندگی یک خانواده باشد. سبک زندگی در واقع همین ریزه‌کاری‌هاست که بایستی نوشته شود. از غذا درست کردن تا سفره تمیز کردن از صحبت‌های حاشیه ای تا همه بچه ها را با هم دعوا کردن . در اصول و روش های تربیتی انقدر در مبانی گیر کرده ایم که به روش‌ها نپرداخته‌ایم یک مادر خانه‌دار بدون دانستن مبانی روش هایی را به کار می برد که وقتی بر آن تمرکز میکنیم جدای از دین و اخلاق نیست. از احترام به دیگران تا کمک به نیازمندان از اسراف نکردن تا پس انداز کردن از کار کردن تا دست و دلباز بودن را می‌توان با یک خاطره به تصویر کشید. زندگی مگر جز همین‌هاست که ما هر لحظه خود را به رنگ خدایی در بیاوریم. این کتاب را پیشنهاد می‌کنم بخوانید و دفتری برای ثبت تجربه دیگران برای الگوی زیست خودتان آماده کنید. باشد ما هم عاقبت بخیر شویم.
الهام صباحی 23تیرماه 1402